crossfit

                                                                                                                                                                                                                                                                         Contact  


jefitcoach Ray

   1 op 1  

     functionele spiertraining


jefitcoach Ray 1 op 1 training
jefitcoach Ray 1 op 1 training
www.jefitcoach.nl


Crossfit is een gevarieerde manier van fitness en krachttraining. Deze hype is een combinatie van onder andere gewichtheffen en gymnastiek, waarbij oefeningen op hoge intensiteit worden uitgevoerd. De filosofie is om niet te specialiseren, omdat dit sneller tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling kan leiden. Het duurt   vaak maanden of  zelfs  jaren om complexe heftechnieken aan te leren. Doordat de lat snel hoog wordt gelegd,  neemt de kans op blessures toe.


Kinetische keten

Veel sporters vergeten voldoende aandacht te besteden aan een goede functionele stabiliteit. Om optimaal te bewegen, moeten gewrichten zonder beperkingen in de kinetische keten kunnen presteren. Hierbij is afstemming nodig van stabiliteit, lenigheid, mobiliteit, coördinatie en balans. Als een van de schakels in je lichaam verstoord is, heeft dat effect op de volledige keten. Elke schakel in de kinetische keten moet op het juiste moment en in de juiste houding energie opvangen en doorgeven. Hierbij zijn een goede proprioceptie en intermusculaire coördinatie van alle segmenten belangrijk.


Conclusie

Crossfit bestaat uit complexe bewegingen, waarbij weinig wordt ingezoomd op jouw unieke bewegingspatroon en disbalans. Ieder mens is anders en kent in het dagelijks leven andere prioriteiten. Daarom biedt jefitcoach Ray altijd maatwerk in de vorm van 1 op 1 training. Daarbij is het in kaart brengen van bewegingspatronen cruciaal voor een optimale efficiënte aansturing en rekrutering. Goed gecontroleerde bewegingen hebben echter tijd nodig om in te slijpen. Voor een goede werking van de kinetische keten dienen vooraf alle schakels te worden onderzocht, zodat optimale bewegingen aan de basis staan van je trainingsprogramma.
Links


Crossfit

   

 Kvk-nummer 57561397  |  jeFitcoach Functional Training  |  Triodos Bank NL57 TRIO 0197 6235 14  TERMS & CONDITIONS