Personal trainer én diëtist in Purmerend l Jefitcoach Ray is personal trainer, sportwetenschapper én diëtist afkomstig uit de voetbalfamilie Koeman l Ruim 20 jaar specialist in persoonlijke functionele spiertraining en voedingsadvies l Fit en strak zonder lichamelijke klachten door beter bewegen en eten l Gratis proefles via het contactformulier!
REVIEWS


jefitcoach Ray      

1 op 1

functionele training

jefitcoach Ray l personal trainer en dietist in Purmerend
jefitcoach.nl l personal trainer en dietist Purmerend
jefitcoach.nl l personal training Purmerend
jefitcoach.nl l personal training voor ouderen Purmerend
jefitcoach.nl l personal trainer en dietist Purmerend
jefitcoach.nl l personal training en voedingsadvies Purmerend
jefitcoach.nl l personal training en voedingsadvies Purmerend
jefitcoach.nl l personal training voor jongeren Purmerend
jefitcoach.nl l personal training en gezond afvallen Purmerend
jefitcoach.nl l personal training en gezond afvallen Purmerend
jefitcoach.nl l personal training voor jongeren Purmerend
jefitcoach.nl l personal training en gezond afvallen Purmerend
jefitcoach.nl l personal training en voedingsadvies Purmerend
jefitcoach .nl l personal trainer en dietist Purmerend
jefitcoach.nl l personal trainer en dietist Purmerend

Reviews van klanten

29-5-2024. Zes maanden geleden ben ik begonnen bij Ray. Ik kwam binnen met verschillende lichamelijke klachten waarvan ik dacht dat die niet meer over zouden gaan. Naast het lichamelijke zijn we ook gestart met het aanpakken van mijn voeding en ook is er altijd aandacht voor de mentale toestand. Alle vlakken worden grondig bekeken en stap voor stap aangepakt. Mijn beweegpatronen zijn eerst goed in kaart gebracht en daarna stap voor stap op de juiste manier opgebouwd. Nu na 6 maanden ben ik al van veel klachten af en beweeg ik al makkelijker en voel ik mij echt beter en sterker. Daarnaast hebben we stappen gemaakt in mijn voedingspatronen. Helemaal op mij afgestemd, zodat de nieuwe gewoontes inslijten en goed vol te houden zijn. En vergeet het mentale stuk niet, ook hier is wekelijks aandacht voor. Op deze manier heb ik een super persoonlijk programma wat al goede resultaten laat zien. Daar ben ik super trots op en ik kom elke week met veel plezier naar Ray toe. Geen les is hetzelfde en geen spier wordt over het hoofd gezien. Met alle kennis en kunde die Ray goed tot uitvoering kan brengen ga ik zeker nog veel verder komen.
Dorien Visser, Purmerend.


23-2-2024. Sinds september 2023 train ik twee keer in de week bij Ray. Mijn doel is afvallen en me fit voelen. Ik heb allerlei diëten geprobeerd, leesjojoën. Gevolg: afvallen en dubbel aankomen! Door de persoonlijke aanpak en trainingen voel ik mij zeer fit en val ik stukje bij beetje af. Ik word steeds sterker en ‘strakker’ en wat hierbij fijn is, Ray kijkt naar je stabiliteit en mobiliteit en zorgt dat je coördinatie bij oefeningen verbetert. De trainingen zijn zeer gevarieerd en alle onderdelen van het lichaam worden vooraf getest en daarna gericht aangepakt, zelfs de voeten. Mijn eetgewoontes zijn ook aangepakt. Zo volg ik geen streng dieet, maar wordt er gekeken naar wat ik dagelijks eet en wat ik daaraan kan veranderen. Ray begeleid je met het aanleren van eetgewoontes die je ook op langere termijn kunt volhouden. Tweewekelijks is er een weegmoment en wordt alles weer besproken. Heel fijn. Ik ga met veel plezier naar de trainingen.

Anita van der Meer, Purmerend.


21-1-2024. Na een lange periode van vermoeidheid en ziek zijn door de ziekte van Crohn, ben ik bij Ray begonnen. Door de combinatie van voedingsadviezen en trainingen heb ik weer  energie terug gekregen en ben ik al veel kilo's afgevallen! De specifieke oefeningen die ik krijg en de tips voor thuis hebben veel effect. Het opgebouwde beweegpatroon voelt ook prettig voor mijn knie. Elke keer ga ik met stappen vooruit. Ray heeft een manier van trainen die ongedwongen en effectief is.

Robert Steijsel, Purmerend.


5-1-2024. Ik ben erg blij met de uitstekende trainingen van Ray. Fijn is zijn persoonlijke aanpak en goede begeleiding op het gebied van voeding en training. Elke les is een sportieve uitdaging met steeds andere oefeningen. De lessen zijn leuk en een investering waar je geen spijt van krijgt.

Kevin Kersting, Purmerend.


27-9-2023. I have been training with Ray for almost an year now and his holistic perspective on sport and life is a great asset. My fitness journey began from the very basics of observing, unlearning and relearning movement patterns, an essential component that I have been missing in previous sport endeavors. With the assistance of Ray, I could rapidly improve my mobility which established a solid base to build upon my personal goals. There is a great variety of exercises in the training which makes “gym time” enjoyable. Ray is highly knowledgeable in the field of nutrition and supplementation too. He is familiar with cutting edge science and last updates in the fields mentioned above. I am absolutely grateful to have the chance to collaborate with him and hope to do so in the future.

Anita Vlasova, Purmerend.


9-6-2023. I came to trainer and sportscientist jefitcoach Ray following my son's recommendations after more than two years of training with him. I have to say that every session my body progressed and after six months, my life has changed considerably because all exercises are specifically made to meet my physical goals and load capacity. For the past decades I have had extreme muscle cramps that would often wake me up and send me into 30-minute painful cramping episodes. After a thorough movement analysis, Ray figured out what was wrong with my movement patterns and helped me to fix them. This resulted into fewer to no cramps and for the first time in my 25 years of working in an office, I started moving again without discomfort. I am finally in control of my body and have no complaints, whether when cycling or going up and down the stairs or even just walking. My diet has also improved because of Ray's nutrition plan. Now I even have the motivation to go to the gym myself and feeling muscles that I have never felt before. Jefitcoach Ray is highly skilled to fix and supercharge your body with attentive patience and some good humor. I definitely recommend him!

Alexandra Paun, Purmerend.


2-5-2023. Inmiddels al 20 enthousiaste en vooral sportieve trainingen gehad bij Ray. Ik heb long-covid en daardoor astma ontwikkeld. Ray biedt mij op een persoonlijke manier en met kennis en kunde de juiste begeleiding naar meer fysieke stabiliteit, balans en kracht zonder nekklachten waar ik vaak last van had. Met veel inzet van Ray en zijn oefeningen voor thuis lukt mij dat goed. Ik heb meer zelfvertrouwen in mijn lijf, waardoor ik blijer in het leven sta. Inmiddels gaan mijn twee 24 jarige kinderen ook naar hem en ook zij ervaren op totaal andere gebieden vooruitgang in hun bij de reguliere arts uitbehandelde chronische blessures. Dat is een enorme winst voor deze jonge en sportieve mensen. Kortom; Jefitcoach Ray is een aanrader voor een ieder die wil investeren in een goede fysieke en mentale gezondheid. Sandra Weimer, Purmerend.


24-10-2022. Na herhaaldelijke pogingen om via een lidmaatschap bij de sportschool toch maar eens wat aan mijn lichaam en fitheid te doen, ben ik via een vriendin bij Ray terecht gekomen. Ray is iemand die veel kennis heeft van het lichaam en hoe je die moet inzetten bij de oefeningen. Het is voor het eerst dat ik de juiste spieren ook daadwerkelijk wat voel doen bij de oefeningen en dat ook nog eens zonder pijn in mijn rug en nek waar ik altijd zo’n last van had. Hij zorgt elke keer weer voor nieuwe uitdagende bewegingen waardoor het leuk blijft. Ook als ik even niet gemotiveerd ben, ga ik altijd met een supergoed gevoel weer op huis aan na een training!

Iris de Moor, Purmerend.


7-5-2022. Na jarenlange pijnklachten en doorverwijzingen naar fysiotherapeuten en allerlei andere hulpverleners, viel ik van de ene “blessure” in de andere. Kracht en balans namen af. Tijd om er wat aan te doen... eigenlijk deed ik dat wel; regelmatig bewegen, yoga, sportschool, maar het werd er niet beter op. Bij Ray leerde ik eerst aan mijn houding te werken; hoe te zitten, staan, opstaan, iets oppakken. Jarenlang een verkeerd bewegingspatroon moeten veranderen kostte veel moeite. Daarbij kreeg ik oefeningen aangeleerd voor thuis. Ook dit kostte veel doorzettingsvermogen en tijd, bij iedere oefening aan “tig” dingen denken om het optimaal te doen.. Regelmatig kijkt Ray of de oefeningen voor thuis goed uitgevoerd worden.

Hij heeft voor iedere training een zorgvuldige voorbereiding gemaakt voor ieder spiergebied, die ter plekke kan worden aangepast als blijkt dat de oefening te hoog gegrepen is of klachten geeft. Geen enkele training is hetzelfde, de oefeningen zijn origineel en nooit saai; ook zijn er veel attributen om oefeningen mee te doen. Ray weet enorm veel over spieren en het functioneren van het lichaam, ook geeft hij voedingsadvies. Al met al een allround trainer die helpt mijn doelen te halen.

Astrid Huisman (63), Purmerend.


21-2-2022. Twee jaar geleden heb ik mij aangemeld voor een proefles bij Ray. Ik was toen 13 kilo zwaarder en had last van mijn nek, schouder en rug, en zat simpelweg niet lekker in mijn vel. We hebben samen een lange termijn voedingsplan opgesteld dat mij enorm heeft geholpen met mijn eetgedrag (lees: snackgedrag). De overtollige kilo's ben ik ondertussen gelukkig kwijt. Door te trainen bij Ray ben ik ook veel bewuster van hoe ik sta, zit en beweeg. Welke spieren ik nou aanspan en zou moeten aanspannen. Vooral in het begin was dit nogal een uitdaging. Nu ben ik wat verder in het proces en ondervind nauwelijks nog lichamelijke klachten ondanks mijn kantoorbaan i.c.m. het thuiswerken. Als ik het even niet meer zag zitten, dan wist Ray mij altijd weer te motiveren door terug te blikken op de ontwikkeling die ik de afgelopen twee jaar heb doorgemaakt. Al met al ben ik zeer tevreden met het proces en het resultaat.

Dalia Abdelbaki, Purmerend.


5-2-2022. Ik ben ruim een jaar geleden bij Ray begonnen. We zouden eerder starten maar door corona liep dat wat uit. Hij heeft een prachtige oefenruimte om in te trainen. Ik voel daarbij dat er vooruitgang is aan mijn lijf, maar zou er eigenlijk thuis nog meer aan moeten werken. Dit is absoluut iets van mezelf want tijdens het oefenen word ik super gemotiveerd door Ray aan het werk gezet en is de vooruitgang duidelijk te merken. Ik blijf in ieder geval voorlopig nog trainen bij Ray.

Jeanet Kuijper, Purmerend.


7-10-2021. Begeleiding in sporten door Jefitcoach Ray voor mijn verjaardag gekregen. Voor mij kwam dat als complete verassing. Reden was dat hardlopen niet zo gemakkelijk ging door chronische overbelasting van achillespezen door hardlopen, 3 dubbele enkelbreuk plus hersteloperaties en chronische pijn in schouder de laatste 12 jaar (door skeeler valpartij). Een beetje in de lappenmand dus. Bij de eerste beweegtesten bleek dat er een verschil in kracht links en rechts zat én dat ik bepaalde spiergroepen overbelastte en andere spieren juist niet gebruikte.

De eerste weken is Ray bezig geweest om de juiste (kleine) spiergroepen actief te krijgen en te ontwikkelen. Ray gaf oefeningen mee naar huis die ik één of twee keer per dag heb uitgevoerd. Deze oefeningen werden erg goed opgebouwd. Je moet dit zonder pijn kunnen doen en moet de spieren ook echt gaan voelen in je lichaam. Het leuke bij Ray is dat de opdrachten steeds uitdagend, gevarieerd en altijd haalbaar zijn. Dit stimuleert om te blijven oefenen. Na maanden ben ik zover dat ik de juiste spiergroepen voel, gebruik en ontwikkeld heb. Het trainingsprogramma wordt steeds uitdagender doordat basisoefeningen in één oefening gecombineerd worden (je moet aan 5 dingen tegelijk denken tijdens één oefening). Fijn om fysiek hard te trainen op de juiste manier. De weg naar dit punt heeft Ray wekelijks gepland a.d.h.v. mijn progressie en niet volgens een algemeen schema (sportschool); custom-made dus.

Ik heb veel van Ray geleerd bijvoorbeeld naarmate je ouder wordt nemen de witte spiervezels af (explosieve kracht) en daar moet je specifiek op trainen, want alleen hardlopen is niet voldoende om dit te onderhouden. Ook heb ik een voedingsadvies gekregen voor het eten van bijvoorbeeld voldoende eiwitten om je spieren niet te laten slinken naarmate je ouder wordt. Kortom: ik ben heel blij met mijn cadeau! Charles Malij, Purmerend.


13-6-2021. Sporten bij Jefitcoach Ray is de beste investering ooit! Jaren heb ik gesport in de sportschool, waar ik mij vaak naartoe moest slepen. Eenmaal daar was het natuurlijk fijn om in beweging te zijn. Fitness houd je in vorm, maar ik kwam niet verder in mijn doelen en vond er daardoor weinig meer aan. Daar ontstond de behoefte naar een andere aanpak. Ray begint met een soort nulmeting, waar sta je en wat zijn je doelen. Hij kijkt naar houding, lenigheid en hoe sterk je bent. Hij bouwt de lessen op en al snel voel en zie je resultaat, hierdoor stimuleert het om ook thuis de oefeningen geregeld te blijven doen.
Nu ik een paar maanden bij Jefitcoach Ray train, is mijn discipline enorm veranderd en sport ik veel vaker en voel mij veel fitter. Hij is echt een vakman, nooit geweten dat je houding en techniek zoveel bijdragen aan een effectieve spiertraining. De lessen bij Ray zijn nooit saai, altijd verrassend en iedere keer weer anders. Ze dagen je uit in je kunnen, waardoor het veel leuker is en dus een enorme stimulans om door te gaan! 

Paulien Huls, Purmerend.


20-5-2021. Inmiddels bijna een jaar geleden ben ik begonnen met trainen bij Ray. Al jaren doe ik verschillende lesjes op de sportschool maar sinds ik bij Ray train ben ik me pas echt bewust van het juist belasten van je spieren en hoe belangrijk dit is. Naast het serieuze trainen met oefeningen die je echt nog nooit eerder gedaan of zelfs maar gezien hebt, is er een fijne ontspannen sfeer en altijd tijd voor een grapje. Ik heb nog even te gaan tot ik mijn persoonlijke doel zal bereiken, maar de weg daar naar toe geeft mij al zoveel zelfvertrouwen dat ik erop gebrand ben om door te gaan.

Simone Busstra, Purmerend.


19-11-2020. Op mijn weg naar de Olympische Spelen besloot ik jefitcoach Ray in te schakelen om mijzelf nog beter te ontwikkelen. De trainingen zijn afwisselend en creatief waardoor ik elke training weer opnieuw uitgedaagd word. Ik train al een paar jaar op het hoogste niveau waterpolo, maar sinds ik met Ray train heb ik fysiek veel stappen gezet. Ray kijkt welke spieren in mijn lichaam de boventoon hebben en welke nog meer ontwikkeld/geactiveerd moeten worden. Door zijn aanpak is mijn lichaam meer in balans wat er weer voor zorgt dat ik minder blessures krijg, sterker ben en ook dat ik beter kan presteren in mijn andere trainingen. Ray zelf is altijd positief en super gepassioneerd in zijn vak wat ik heel mooi vind.

Kitty Lynn Joustra, Purmerland (Nederlands Olympisch Team waterpolo).


24-9-2020. After a few months of back pain, my physiotherapist suggested doing fitness in order to get rid of it, but the problem is that it is very hard to start doing fitness as a beginner with the overwhelming amount of information on the internet. Especially since we are all built differently, it is very hard to figure out which body parts need more attention, so that you don't do the exercises wrong or even hurt yourself. Therefore I tried looking for a personal trainer online and after seeing Ray's commitment to treating sport as movement science I knew I had to train with him. He analyzed and picked up on my weakest spots quickly, showing me things about my body (rigidity, bad movement habits, etc.) that I have never noticed before. He has then helped me train them properly with great compound exercises and techniques which I would have never learned by myself on the internet. I went in expecting to lift dumbbells but instead I got a better posture, no more back pain and soreness in muscles that I never knew I had. Training with Ray is a great experience that I would definitely recommend to anyone. The fact that the training could be done in English was also an amazing plus since I am not that knowledgeable of Dutch yet.

Dragos Paun, Purmerend.


13-8-2020. Jefitcoach Ray is een toptrainer met veel ervaring en helpt je goed bij je doelen, geeft veel motivatie en probeert elke training zo effectief mogelijk te maken. Ik ben er super blij mee en ben gelukkig dat ik deze beslissing heb gemaakt. Adi Causevic, Purmerend.


22-6-2020. Vorig jaar heb ik een nieuwe knie gekregen. Bij de fysiotherapeut kreeg ik precies dezelfde oefeningen als iedereen en was ik op een gegeven moment uit behandeld. Inmiddels was ik bij Ray aan het trainen. Hij geeft mij oefeningen die precies op mij afgestemd zijn. Doordat ik de operatie links had gehad, bleken mijn spieren aan de rechterkant het overgenomen te hebben. Hierdoor ontstonden weer allerlei andere problemen, zoals verkeerd lopen, rugpijn, krom lopen enz. Ray kijkt naar jouw lichaam en past zijn training daarop aan, om je optimaal te laten presteren. Met soms onmogelijke oefeningen (en ze lukken toch). Hij is een fijne, rustige en gedreven coach, die het beste uit je haalt. Door Corona moesten we helaas een tijd stoppen. Gelukkig zijn we weer begonnen. Marjon Joustra, Purmerland.


3-1-2020. Vaak beginnen mensen zelf met trainen in de sportschool zonder hun eigen lichaam goed te kennen. Je wordt vaak prima begeleid op apparatuur en tempo, echter wat heeft jouw lichaam specifiek nodig? Ook ik begon bijna 5 jaar geleden steeds vaker te trainen in de sportschool. Maar zonder rekening te houden met de ‘dis-balans’ in mijn lichaam. Door afgelopen zomer met Ray te gaan werken ben ik er achter gekomen dat elk lijf uniek is en en zijn eigen aanpak vraagt. Eigenlijk is het iedereen sterk aan te bevelen voordat je gaat werken aan je lichaam, eerst goed te analyseren waar je sterk, overbelast of juist te weinig ontwikkelt bent. Ray helpt niet alleen snel de zwakke schakels in je lichaam vinden, maar werkt ook met je om vlot en verantwoord deze weer in balans te krijgen en van daar uit verder te trainen naar een evenwichtig sterker lichaam (en dus geest ;-)).

Ik heb me verbaast hoe verkeerd ik voorheen trainde, terwijl ik al dacht verantwoord bezig te zijn. En alles wat je meekrijgt van Ray heb je naar de toekomst toe elke dag profijt van.

Marc Mulder, Edam.


7-10-2019. I decided to train with Ray last June 2019 after months of inactivity and I can say that it was the best decision that I could take. I still remember the moments when Ray was asking me to try an exercise to train a specific muscle and I was feeling tension on a completely different part of the body due to my body compensating with other muscles for years. He started to unblock my muscles with patience and by assigning exercises at home. I’ve had strong pain in my neck and shoulders for many years because of wrong postures and the same thing was for my lower back and gluteus. Ray quickly saw my issues and he corrected my postures by doing specific exercises tailored for me and providing scientific explanation and advice on how to move properly. I now treasure those suggestions because I know how to recognize when I’m moving in the wrong way and I can prevent injuries while training and also in everyday life. I would definitely recommend taking lessons with Ray, he’s an expert in what he does and you are in good hands with him (although he suggests me to avoid eating pasta every day, and I’m Italian!)”.

Azzurra Rizzo, Purmerend.


25-7-2019. Train nu ongeveer 4 maanden, 1 keer per week bij Ray. Kwam binnen als een gespannen snaar door jarenlange emotionele stress. Had veel pijn, spierkrampen en een niet al te vrolijk humeur. Met Ray zijn geduld, positiviteit en simpele opbouwende aanpak ben ik nu blijvend pijn en krampvrij. Kan me weer normaal ontspannen. Tijdens het werk, wat veel lichamelijke inspanning met zich meebrengt, heb ik een betere houding, waardoor dat ook niet zo'n moeite meer kost. Sta er versteld van met welke oefeningen Ray Iedere keer weer aankomt. Ik denk dan; "Dat gaat mij nooit lukken", en dan blijkt dat ik het wel kan. Kom altijd vol energie en positief uit zijn trainingen. Hartelijk dank daarvoor Ray en ik ben benieuwd wat je nog meer voor me in petto hebt.

Marleen Stadegaard, Purmerend.


9-6-2019. Door jarenlang op een bepaalde manier bewogen en getraind te hebben waren bepaalde spiergroepen de boventoon gaan voeren en werden andere spiergroepen niet aangesproken. Ray noemt het een leuke puzzel die hij gaat oplossen met door hem uitgedachte geïntegreerde oefeningen. Door de fantastische begeleiding en training van Ray is inmiddels de schouderdominantie zoals hij dat noemt zo goed als opgeheven en zijn de schouders gestabiliseerd waardoor we nu aan de belasting ervan kunnen gaan beginnen. Ondertussen blijven we werken aan het opheffen van de dominantie van andere spiergroepen en het creëren van balans tussen links en rechts. Hierbij weet Ray je als geen ander te tackelen als tijdens oefeningen je dominante spieren het overnemen van de spieren die je eigenlijk zou moeten gebruiken. Door functionele training van Ray wordt je bewust onbekwaam van je houding en dynamiek en werk je gefocust naar bewust bekwaam.

Evelien Landman, Beemster.


28-4-2019. Ik train nu drie maanden met Ray. Ik had al jarenlang klachten die me beperkten in het dagelijks leven en met name in het sporten. Ik heb een diastase en bekkenbodemproblemen overgehouden aan mijn zwangerschappen. Daarnaast een afgescheurde achillespees die redelijk goed hersteld is maar waardoor ik wel veel kracht verloor in mijn linkerbeen. Sporten in de fitness is heel fijn maar je weet niet echt of je het goed doet. Ray doet grondig onderzoek, gaat met je aan de slag en heeft heel specifieke (veilige) oefeningen. Ik voel me er goed bij en mijn lichaam reageert er goed op. Ik heb nog een traject te gaan, maar verheug me erop, het kan alleen maar beter worden.

Jantien Cooper, Edam.


12-12-2018. Ik trainde al jaren bij Sporting de Gors op de manier zoals ik dacht dat goed was. Ik zag Ray regelmatig werken en het viel mij op hoe anders zijn oefeningen waren. Er zat bij hem kennelijk een echt plan achter. Ik ben bij Ray gaan trainen om te leren hoe ik voor de rest van mijn leven op een goede manier voor mijn lijf kan zorgen, rekeninghoudend met mijn zwakke punten (onderrug en knieën) en met mijn doelen (toerskieën en bergbeklimmen). Eigenlijk hoe ik zo lang mogelijk en zo goed mogelijk de dingen kan blijven doen die ik wil (ik ben 61). En er ondertussen ook een beetje goed uit blijven zien. Ik heb 25 lessen geboekt en ben nu bij nummer 15.

En ik heb geweten dat ik niet bij zomaar een personal trainer heb geboekt! Ray kijkt echt hoe je in elkaar zit, wat je zwakke punten zijn en gaat daar aan werken. Goede houding en balans, activeren van belangrijke spiergroepen die je te weinig of niet goed gebruikt, het mobiel maken van gewrichten (au!), het losmaken van te strakke spieren, ontwikkelen van de core. Verder kijkt hij ook naar je dieet, hoewel dat bij mij niet echt een issue is. Je krijgt echt het gevoel dat je fundamenteel goed bezig bent. Dat is in het begin even wennen, echt andere automatismen aanleren, maar in ieder geval ben ik nu al volledig van mijn onderrugklachten af en weet ik nu hoe ik kan trainen zonder mijn knieën teveel of verkeerd te belasten. Mijn algemene houding en balans is echt verbeterd, hoewel daar nog een weg te gaan is. Daarenboven is Ray gewoon een sympathieke gast. Ik zie uit naar de rest van het traject!

Tot slot: hij kan bijna niks uitleggen zonder Latijnse termen te gebruiken (hij heeft gewoon teveel doorgeleerd), maar daar wen je ook wel aan. Dus: trainen bij Ray: zeker doen!

Coen Besters uit Purmerend.


9-12-2018. Na jarenlange klachten en doorverwijzingen naar fysiotherapeuten werden  al mijn lichamelijke klachten alleen maar erger. Zo erg dat ik nog nauwelijks nog kon lopen en kon functioneren van de pijn, door professionals,  werd mij geadviseerd om rust te nemen en om zo min mogelijk te lopen. De pijn in mijn lichaam nam mijn leven over, ik werd een gevangene in mijn eigen lichaam met de daarbij behorende beperkingen.

Na lang twijfelen heb ik de stap gezet om een personal coach te gaan zoeken.  Er was een twijfel, omdat ik dacht dat alleen sportmensen gebruik konden maken van een personal coach. Al snel hoorde ik de naam van Ray. Ik heb mijn moed toen bij elkaar gepakt en contact gezocht waar ik tot nu toe geen seconde spijt van heb gehad. Nu train ik eenmaal per week bij Ray. De trainingen worden op maat en deskundig gegeven. De oefeningen worden als ze nog niet haalbaar zijn meteen aangepast, zodat ik  de oefening alsnog kan doen om het gewenste effect te bereiken. Door mijn werk in de zorg heb ik nog wel eens last van acute overbelasting in mijn nek of schouders, wat geen enkel probleem is voor het trainingsprogramma. Het probleem wordt meteen meegenomen in de training zodat ik er weer tegen aan kan. Kortom de lessen met Ray hebben mij weer een nieuw leven gegeven. Ik heb minder pijn en zit niet meer gevangen in mijn eigen lichaam. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar we zijn op de goede weg en ga zeker mijn doelen halen.

Francis Nak, Purmerend.


28-7-2018. Na meerdere mislukte pogingen om te starten met fanatiek sporten, ben ik bij Ray terecht gekomen. Vanaf December 2017 ben ik bij Ray gestart met trainen, Ray heeft toen een voeding en trainingsschema voor mij gemaakt. Vanaf dat moment gaat het erg goed en haal ik ook echt plezier uit het sporten, wat leidt tot veel gewichtverlies. Tijdens de trainingen helpt Ray mij met diverse oefeningen. De persoonlijke klik tussen beide is erg fijn om mee te werken. Ik kan de trainingen aan iedereen aanbevelen.

Duncan van Dijk, De Rijp.


20-5-2018. De nefroloog (nierarts) voorspelde mij binnen 1 tot 1½ jaar transplantatie of dialyse en de diabetesarts stond al klaar met de insuline spuit en toegegeven, ik voelde me ook niet geweldig. De trappen op, een lange wandeling … kwellingen. Bij de pakken neerzitten ligt niet in mijn aard. Kijken of het met een dieet (zout- en zoetarm) en de hometrainer beter zou gaan. Dat deed het ook, maar niet genoeg. Het uur U (transplantatie, insuline) kwam steeds dichterbij. Een ultieme poging om het tij te keren. Mijn vrouw kwam Ray op het spoor. Hem gemaild, een drukke wetenschappelijk opgeleide personal trainer met een volle agenda … maar toch … ik kon bij hem terecht, nu een half jaar geleden ben ik begonnen.

Ik herinner mij het begin nog heel goed. Terwijl ik mijzelf toch een evenwichtig mens vind, was mijn lijf wankel en duvelde ik van de boso af, kon ik mijn ene been nauwelijks over het andere krijgen. Dan merk je hoe het met je gesteld is. Aan al dat ongemak wordt van meet af aan gewerkt. En trouwens … niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Kun je een oefening (nog) niet, wordt hij niet geskipt, maar tovert Ray een doenlijker variant tevoorschijn, want opgeven past niet in zijn jargon. De wilskracht om je lijf meer te kunnen laten doen wat je wilt en te doen wat voor goede bewegingen en houdingen nodig is, wordt er sterker door. Fysiek en mentaal wordt je getraind, maar ook je dieet gaat op de schop. Ray neemt je voeding tot in detail onder de loep. Al het ‘vervuilde’ eten moet je laten, maar ook –ik zeg het schoorvoetend- de lekkere dingen matigen. Voor mij is dat kaas en eerlijk is eerlijk, zondigen doe ik wel eens, maar oh … wat ben ik me er bewust van geworden.

Hoe gaat het nu met mij na een half jaartje twee keer per week trainen bij Ray? Ik heb nooit geweten dat je zoveel spieren hebt en hoeveel daarvan je niet, onvoldoende of verkeerd gebruikt. Ze komen in Ray’s oefeningen allemaal aan de beurt. En je merkt dat je vooruit gaat. Ik kan nu op de boso blijven staan, zelf mijn benen erop verplaatsen, ballen onder de knie van de ene kant naar de andere doorgeven. Constant je evenwicht verstoren, maar nu … blijf ik op die wankele boso staan. Zo maar een voorbeeld. Mijn nieren zijn nog steeds problematisch omdat het een ongeneeslijke ziekte is, maar ze zijn al langere tijd op hetzelfde niveau slecht. Mijn suiker is enorm verbeterd. De arts riep de laatste keer ‘Wat heeft u gedaan?’. Ik heb haar verteld van Ray en ze is er lovend over. Volhouden is het parool, ook doorgaan met gewicht verliezen wat geleidelijk gaat, maar ook goed is voor lijf en leden. Volhouden … en dat is ook wat ik van plan ben.

Het doet me denken aan één van de eerste fietsvakanties met mijn vrouw in het heuvelachtige Bretagne, op onze degelijke Hollandse fietsen zonder versnellingen, zwaarbepakt. Die heuvels op was een enorme klus. Eens kwamen wij er letterlijk en figuurlijk bovenop en op de top stond een huis dat de naam droeg ‘Rien va sans peine’, wat betekent, ‘Niets gaat zonder moeite’. Zo is het nu ook, maar als je ziet dat je er weer bovenop komt, met de enorme steun in je rug van Ray, dan is dat erg motiverend.

Tjerk Busstra, Purmerend.


15-4-2018. Sinds een paar maanden train ik 2x per week bij Ray. Ik kwam binnen met langdurige schouderklachten. Door de deskundige en goeie begeleiding van Ray heb ik geen klachten meer van mijn schouder en kan ik alle oefeningen weer pijnvrij doen. Heerlijk sporten op een professionele wijze. Dank je wel Ray!

Bianca Genissen, Oostzaan.


04-01-2018. Sinds anderhalve maand train ik met Ray om mijn kennis te vergroten, betere coördinatie te ontwikkelen, en om van de last in mijn onderrug en onder mijn schouderblad af te komen. Ray analyseert je middels een aantal oefeningen en bewegingen goed en stelt de vervolgtrainingen daarop af, om zo de focus te leggen op de punten die er toe doen waarmee vooruitgang geboekt wordt. Zijn kennis, kunde en persoonlijke aandacht maken hem tot een zeer professionele en prettige personal trainer waar je echt iets aan hebt. Ik kan hem iedereen aanraden.

Bart van den Berg, Purmerend.


26-11-2017. Ik ben een recreatieve hardloper en kamp al jaren met de ene (hardloop) blessure na de andere. Fysiotherapie, accupunctuur, sportfysio, niets hielp op de lange termijn. Na een knieblessure was de maat vol. Via een kennis had ik goede berichten gehoord over Ray. Na een kennismakingsles zijn we voor 2x per week aan de slag gegaan. Wat een openbaring! Het eerste waar Ray mee is begonnen aan de hand van beweegtesten  is het activeren van spieren die ik al heel lang niet op de juiste manier heb gebruikt - en waarvan ik het bestaan niet meer wist. Dit door middel van eenvoudige en afwisselende oefeningen waarbij Ray goed let op je houding en corrigeert waar nodig. Heel prettig, voorheen deed ik altijd maar wat in de sportschool en had niet het idee effectief bezig te zijn. De oefeningen voor thuis zijn goed te doen en helpen zeker mee in het hele proces. We zijn nu vier maanden verder en ik merk dat mijn houding sterk is verbeterd, terwijl de pijnklachten in mijn kuiten en knie zijn verdwenen. Het is een langzaam proces maar de investering meer dan waard. Ray, ik kijk weer uit naar onze volgende training en spierpijn!

Josee Noorlander, Purmerend.


18-10-2017. Ik sport al een paar maanden bij ray en ik ga met plezier 2 keer per week naar de trainingen. Dankzij Ray heb ik nu een gezonder eetpatroon en train ik op de juiste manier zonder klachten. Geen pijnlijke onderrug na een training of overbelastte kuiten meer! Ontzettend motiverend is het om te zien dat ik nu al mijn spieren op de juiste manier gebruik en steeds sterker wordt in balans en kracht. in ieder geval ontzettend bedankt voor de afgelopen paar maanden en ik kijk uit naar de volgende training!

Emma Zandberg, Purmerend.


6-8-2017. Ik ben begonnen met trainen bij Ray in maart. Ik train 1 op 1 met ray en heb een pakket van 25 lessen. Van te voren krijg je een proefles om te kijken of je het iets vind. Na mijn proefles was ik meteen enthousiast en wist ik zeker dat ik bij Ray wilden trainen om mijn doel te behalen. Inmiddels zijn we nu 5 maanden verder en begin ik verschil te zien. Dit werkt motiverend als je je lichaam ziet veranderen 😁, ik geef toe dat het in de eerste maanden best snel ging en nu we iets langer bezig zijn word het wel moeilijker. Ik hou van lekker eten dus afentoe hou ik mij niet helemaal aan mijn eetpatroon. 1 keer kan natuurlijk geen kwaad maar wanneer je het vaker doet merk je wel meteen verschil. Ik ben super blij met Ray en samen gaan we ervoor om mijn doel te behalen. Ray zijn trainingen zijn afwisselend en anders dan dat jezelf in de sportschool zou doen. Ik ben er nog niet maar we gaan zo door.

Daimy Tol, Purmerend.


3-8-2017. Ik train sinds april jl. één op één met Ray. Ook hebben wij mijn eetgewoontes doorgenomen en op zijn advies aangepast. Met zijn hulp volg ik nu de juiste training en een uitgebalanceerd voedingspatroon. De resultaten zijn zichtbaar, inmiddels 10 kg afgevallen (nog 17kg te gaan), vetpercentage afgenomen, een betere houding, meer kracht  en meer zelfvertrouwen. Achteraf gezien had ik al een paar jaar geleden hieraan moeten beginnen. Carlos Martinho, Purmerend.


17-6-2017. Ik train een aantal maanden bij Ray omdat ik twee jaar geleden door een auto ben aangereden. Ik merk dat het steeds beter gaat met mijn onderrug, maar daarnaast is mijn conditie ook een stuk vooruit gegaan. Heel erg bedankt Ray en blijf me motiveren aub.

Onnay Yosofzay, Purmerend.


10-4-2017. In een ver verleden heb ik het ooit voor elkaar gekregen om met het dak van mijn auto op het asfalt te belanden. Sindsdien heb ik klachten van veelvuldig hoofd en nekpijn. Ondanks het feit dat ik dit had geaccepteerd was het na ieder sportief avontuur toch weer een tegenvaller te moeten stoppen door mijn klachten.  Nadat mijn man bij Ray in training was gegaan en mooie resultaten had geboekt wilde ik het toch nog een keer proberen. Mijn verwachtingen waren niet hoog want waarom zou het na 20 jaar nu wel goed gaan? Door de zeer deskundige begeleiding kan ik zeggen dat ik na een aantal maanden trainen niet of nauwelijks pijn heb in mijn nek en hoofd. Het gaat niet vanzelf, dagelijks denk ik na over mijn houding en houd ik rekening met mijn grenzen. Maar dankzij Ray weet ik waar ik op moet letten. Ik loop nu 2 x in de week hard, doe wat oefeningen thuis en train 1 x in de week bij Ray. Ik kan eigenlijk niet geloven hoe groot de verandering is in mijn dagelijkse leven. Ik ben 44 jaar oud en hoop op deze wijze nog heel lang gebruik te mogen maken van een gezond en fit lichaam. Bedankt Ray. Inge, Purmerend.


12-2-2017. Sinds een aantal maanden train in één op één met Ray Koeman. Ik had even een beginnetje nodig om de juiste manier van trainen te beginnen. Ik ben er ondertussen achter dat mijn chronische blessures zijn afgenomen en kan veel meer dan voorheen. Heb een betere houding kan voor het eerst in jaren weer normaal zwemmen en door zijn voedingsadviezen is ook mijn vetpercentage afgenomen. Je hebt niet in de gaten dat je zo fanatiek aan het trainen bent, totdat je de volgende ochtend opstaat. Spierpijn hoort erbij. Ik ben erg blij dat ik deze stap heb genomen. Carla van Es, Purmerend.


18-11-2016. Er zijn trainers van wie je denkt dat ze weten wat ze doen en er zijn trainers bij wie je weet en voelt dat ze ECHT weten wat ze doen. Ray behoort tot de laatste categorie. Als hardloper kwam ik al 2 jaar geblesseerd uit lange afstanden, ik had me er bij neergelegd dat mijn tijden langzamer werden en te leven had met mijn chronische blessures, ondanks alle versterkende oefeningen en behandelingen van de fysio en andere therapeuten. De reden dat ik bij Ray ging “bijlessen” , was omdat ik merkte dat ik kracht en energie te kort kwam op duurlopen en weer een halve marathon wil doen zonder geblesseerd te zijn daarna. Twee maanden in de training later, heeft trainen met Ray – die onderwijl bezwerende formules mompelt over de spieren die hij aan het activeren is en focus houdt opdat ik de juiste posities aanneem en spieren voel – d.m.v. hele subtiele maatwerk oefeningen en huiswerk, er voor gezorgd dat mijn houding verbetert is, mijn lenigheid enorm toegenomen, ik weer ruik aan mijn oude PR’s van 2,5 jaar geleden (wat een verbetering is van 7 minuten op de 10 km) , ik nauwelijks nog last heb van de blessures EN door wat tips over mijn eten ervoor gezorgd dat ik 5 kilo lichter ben. En het gekke is, als ik zo een uurtje train heb ik niet echt het gevoel dat ik “veel” gedaan hebt : Ray regelt het programma, attributen en stelt de ligbankjes in, ik als cliënt hoeft alleen maar te doen. TOT ik de volgende ochtend wakker wordt en voel… ai ai ai.. spierpijn ! Dat laatste is een compliment aan Ray waar hij plezier aan beleeft.

Lotje van Hengel, Purmerland.