WERKWIJZE
werkwijze

Evidence based


Jefitcoach Ray is volledig gespecialiseerd in 1 op 1 functionele training, beweegtechniek, medische fitness en (sport)voeding. Ray is sportwetenschapper en heeft ruim twintig jaar ervaring met persoonlijke begeleiding op het gebied van functionele beweging, spiertraining en voeding. Vakgebieden zijn onder meer bewegingswetenschappen en (sport)voedingskunde.


Evidence based en best practice

Jefitcoach gebruikt een evidence based en best practice trainingsmethodiek op basis van wetenschappelijk onderzoek over beweging, voeding en training. Onderzoeken van onder andere PubMed, het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde NTvG en Sportgericht worden kritisch onder de loep genomen en beoordeeld op relevantie en betrouwbaarheid.


Onderzoek

De grootste waarde wordt toegeschreven aan resultaten uit gerandomiseerd, prospectief of cohort onderzoek. Bij het eerste soort onderzoek krijgen mensen bewust wel of geen interventie, bijv. via een medicijn of placebo. Bij het tweede soort onderzoek worden proefpersonen een bepaalde periode gevolgd. Systematische reviews en meta-analyses zijn het meest betrouwbaar en leveren snel een zo compleet mogelijk overzicht van alle informatie op basis van relevante onderzoeken in de literatuur. Resultaten van studies worden daarbij samengevoegd om tot een optimale evidence based uitspraak te komen. Dierproeven zijn minder geschikt.

 

Fitter, strakker én een gezonde leefstijl ontwikkelen: jefitcoach weet wat je (be)weegt..

Kvk-nummer 57561397 | jeFitcoach Functional Training | Triodos NL57 TRIO 0197 6235 14