Personal trainer én diëtist in Purmerend l Jefitcoach Ray is personal trainer, sportwetenschapper én diëtist afkomstig uit de voetbalfamilie Koeman l Ruim 20 jaar specialist in persoonlijke functionele spiertraining en voedingsadvies l Fit en strak zonder lichamelijke klachten door beter bewegen en eten l Gratis proefles via het contactformulier!
WERKWIJZE


jefitcoach Ray      

1 op 1

functionele training

jefitcoach Ray l personal trainer en dietist in Purmerend
jefitcoach.nl l personal trainer en dietist Purmerend
jefitcoach.nl l personal training Purmerend
jefitcoach.nl l personal training voor ouderen Purmerend
jefitcoach.nl l personal trainer en dietist Purmerend
jefitcoach.nl l personal training en voedingsadvies Purmerend
jefitcoach.nl l personal training en voedingsadvies Purmerend
jefitcoach.nl l personal training voor jongeren Purmerend
jefitcoach.nl l personal training en gezond afvallen Purmerend
jefitcoach.nl l personal training en gezond afvallen Purmerend
jefitcoach.nl l personal training voor jongeren Purmerend
jefitcoach.nl l personal training en gezond afvallen Purmerend
jefitcoach.nl l personal training en voedingsadvies Purmerend
jefitcoach .nl l personal trainer en dietist Purmerend
jefitcoach.nl l personal trainer en dietist Purmerend

                  


Jefitcoach Ray is gespecialiseerd in 1 op 1 functionele personal training, beweegtechniek, persoonlijk voedingsadvies en gezond afvallen. Als je zonder lichamelijke klachten fit en strak wilt worden én blijven, dan is het voorkomen en verhelpen van de meest voorkomende blessures en dysfuncties van groot belang. De basis hiervoor is verandering van beweeggedrag en eetgewoonten. Meer hierover lees je op pagina's over voeding.


Dysfunctie

Vrij bewegen is voor de meeste mensen normaal totdat het beweegapparaat gaat haperen. Vaak zijn de klachten die ontstaan zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak (aspecifiek). Er zijn verschillende redenen waarom een dysfunctie of bad habit zich ontwikkelt zoals bij onvoldoende aansturing van het centrale zenuwstelsel, dominante synergisten die onnodig aanspannen of atrofie van een spier. Hieruit blijkt dat je een goede spieractivatie en motorische controle nodig hebt voor een optimale overdracht naar dagelijkse beweging.


Deactivatie

Spieren kunnen onder meer door een blessure gedeactiveerd raken. Inhiberende deactivatie kan in een acute fase functioneel zijn om de beweging te minimaliseren. Als de pijn is verdwenen en lokale structuren zijn hersteld, is het niet vanzelfsprekend dat geïnhibeerde spieren weer als vanouds gaan werken. Na een blessure, verkeerde gewoonte of eenzijdige belasting neemt de kans toe op het ontstaan van een aangepast bewegingspatroon. Het vinden van de oorzaak is nodig voor een optimaal efficiënte aansturing en rekrutering.


Proprioceptie

Een gewricht dat onvoldoende functioneert, is meestal niet mobiel. Het herstellen van de beweeguitslag is belangrijk voor de stabiliteit. Het gewricht moet weten wat het midden is, doordat sensoren vooral actief zijn aan het einde van de range of motion (ROM). Dit betekent niet dat een immobiel gewricht altijd en meteen gemobiliseerd moet worden. Soms zijn er andere oorzaken zoals een afwijkende anatomie die niet kunnen worden opgelost met corrigerende oefeningen.


Beweeganalyse

Jefitcoach Ray gebruikt SFMA als screeningsmethode bij het in kaart brengen van de kwaliteit van bewegen. Afname van beweeglijkheid bijv. is bij iedereen anders. Het kan ontstaan door oude blessures, verkeerde gewoonten of eenzijdige belasting. SFMA is een bewezen methode die inzicht geeft in unieke (dys)functionele beweegpatronen, zodat oefeningen optimaal kunnen worden afgestemd op het individu. 


Training

Eerst wordt bijv. het tekort aan bewegingsvrijheid gereset door gebruik van actieve en gefaciliteerde technieken. Als het bewegingspatroon voldoende mobiliteit heeft, moet je lichaam nog leren om nieuwe vrijheidsgraden te stabiliseren voordat controle en timing worden toegevoegd. Oefeningen worden opgebouwd van lokale activatie naar isometrische en dynamische belasting.


Praktijk

Als bijv. het bekken door weefselaanpassing overmatig naar voren kantelt, worden je hamstrings overspannen wat leidt tot meer abductie, flexie en interne rotatie in de heup. Doordat je voet zal neigen tot pronatie neemt de kans op knieklachten toe. Een houdingscorrectie en het optimaliseren van de heupfunctie is vaak een goede oplossing. De kwaliteit van bewegen vormt de basis van een goed trainingsprogramma.


Beter bewegen

Hoe meer ontspoorde bewegingen worden (over)belast, hoe groter de kans op fysieke klachten en afnemende sportieve prestaties. Door vrij in alle beweegvlakken te trainen, belast je spieren telkens op een andere manier. Je gaat steeds beter bewegen, waardoor je allerlei blessures voorkomt en bestaande lichamelijke klachten definitief kan aanpakken en laten verdwijnen.


Fit, strak én gezonde leefgewoonten ontwikkelen: 'jefitcoach weet wat je (be)weegt'..
Werkwijze 

werkwijze personal training - jefitcoach Ray Purmerend